19
Dum, Mai

sursa foto: digisport.ro

Eveniment

Simona Halep s-a calificat pentru prima oară în carieră în finala de la Wimbledon. 

Românca de 27 de ani și-a spulberat adversara, pe Elina Svitolina, cu 6-1, 6-3.

,,E unul dintre cele mai bune meciuri ale mele. Vreau să mă bucur de tenis. Nu a fost chiar atît de ușor cum o arată scorul, dar am luptat din greu ca să câștig acest meci. Am stat bine fizic, am avut o tactică bună. Am mai multă experiență pozitivă pe teren, nu mai renunț. Încerc să fiu cea mai bună, să lupt până la capăt. Nu contează cu cine voi juca în finală, e ultimul meci al turneului”, a spus Simona, la finalul meciului.

FINAL DE MECI

Servește Svitolina pentru a rămâne în meci. Break, set , meci și prezență în finală pentru Simona!!!!!!!!!!!!!! Halep - Svitolina 6 - 3

Servește Simona pentru confirmarea break-ului. Halep - Svitolina 5 - 3 

Servește Svitolina. Break reușit de Simona!!! Halep - Svitolina 4 - 3

Servește Simona. Halep - Svitolina 3 - 3

Servește Svitolina. Halep - Svitolina 2 - 3 

Servește Simona. Halep - Svitolina 2 - 2

Servește Svitolina. Halep - Svitolina 1 - 2

Servește Simona. Halep - Svitolina 1 - 1

Servește Svitolina. Halep - Svitolina 0 - 1

SETUL SECUND

Servește Simona pentru câștigarea setului. Simona! Halep - Svitolina 6 - 1

Servește Svitolina. Încă un break reușit de Simona! Halep - Svitolina 5 - 1

Servește Simona pentru confirmarea break-ului. Halep - Svitolina 4 - 1 

Servește Svitolina. Halep - Svitolina 3 - 1

Servește Simona pentru confirmarea break-ului. Svitolina, rebreak. Halep - Svitolina 2 - 1

Servește Svitolina. Halep - Svitolina 2 - 0

Servește Simona. Game maraton, în debutul meciului, cu o durată de 9 minute. Halep - Svitolina 1 - 0

PRIMUL SET

ȘTIRE INIȚIALĂ

WTA a prefaţat duelul Simona Halep - Elina Svitolina, prima semifinală de astăzi, de la All England Club.

Meciul de astăzi se anunţă unul echilibrat, chiar dacă cifrele şi parcursul de până acum o indică pe campioana noastră drept sportiva cu ceva mai multe şanse.

Dacă Simona Halep a mai ajuns în careul de aşi, în urmă cu cinci ani, Elina Svitolina este pentru prima dată în semifinalele turneului de la Wimbledon. Jucătoarea din Ucraina susţine că nu simte presiune înaintea întâlnirii cu Halep, dar cel mai probabil îşi doreşte să alunge tensiunea generată de o astfel de dispută.

„Cine e favorită să ajungă în finala de la Wimbledon, Simona Halep, favorita 7 sau Elina Svitolina, a 8-a favorită? Nu ştim cu certitudine, dar aproape sigur va fi o bătălie fizică. Pentru prima oară după mult timp, Halep şi Svitolina au ajuns la un turneu mare fără "fanfară". Elina încă îşi căuta forma după problemele la genunchi care i-au compromis sezonul de zgură. Ea nu a reuşit două victorii la rând de la Indian Wells, când ajungea în semifinale, tocmai în martie. Semifinalistă aici în 2014 şi sfertfinalistă în doi din ultimii trei ani, Halep a sosit la Wimbledon după o campanie solidă, dar încheiată dezamăgitor, la Roland Garros. Deşi a dat senzaţia că îşi poate apărat titlul, Simona a pierdut în sferturi la Paris, împotriva puştoaicei de 17 ani, Amanda Anisimova”, notează siteul oficial al WTA.

Simona Halep are un avantaj în raport cu opozanta de joi. După un sezon cenuşiu, e extrem de proaspătă şi pare să presteze jocul excelent din urmă cu un an, când domina circuitul feminin.

De partea cealaltă, Svitolina a venit la All England Club după o accidentare, iar în primele meciuri a fost departe de nivelul fizic optim. Într-o eventuală semifinală lungă cu Simona, ucraineanca va avea un handicap uriaş, mai ales că sportiva din Constanţa a recunoscut că e "fresh". De asemenea, campioana noastre, deşi a avut momente grele în turneu, a ştiut să recupereze de fiecare dată impresionant.

"Relaxată şi sănătoasă, Halep a mărşăluit până în semifinale, cedând un singur set pe parcurs, dar meciurile ei nu au fost lipsite de momente tensionate. Încă din partida de debut, cu Aliaksandra Sasnovich, românca s-a văzut condusă cu 5-2, înainte de a câştiga 5 gameuri la rând şi setul. Contra Mihaelei Buzărnescu, a pierdut un set, dar şi-a revenit la timp pentru a nu pune sub semnul întrebării câştigătoarea. Apoi, cu Azarenka a fost condusă cu 3-1, pentru a câştiga 11 din următoarele 12 gameuri. În sferturi, cu Zhang, a fost condusă cu 4-1 şi a salvat 4 mingi de break înainte de a reveni din nou şi a nu-i mai da adversarei vreo şansă", mai notează sursa citată, potrivit digisport.ro.

Meciurile directe dintre Halep și Svitolina:

2019 - Qatar Open (semifinale): Victorie Halep 6-3, 3-6, 6-4

2018 - Roma (finală): Victorie Elina Svitolina 6-0, 6-4

2017 - Turneul Campioanelor: Victorie Elina Svitolina 6-3, 6-4

2017 - Rogers Cup (semifinale): Victorie Elina Svitolina 6-1, 6-1

2017 - Roland Garros (sferturi): Victorie Simona Halep 3-6, 7-6, 6-0

2017 - Roma (finală): Victorie Elina Svitolina 4-6, 7-5, 6-1

2013 - Turneul Campioanelor de la Sofia: Victorie Simona Halep 6-1, 6-1

Meciul dintre Simona Halep și Elina Svitolina va avea loc joi, de la ora 15:00.

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: