03
Vin, Mai

sursa foto: ziarulincomod.ro

Eveniment

Șoferii unor tiruri și autoutilitare parcate în Brașov au găsit rezervoarele mașinilor fără pic de combustibil. Oamenii au depus plângeri penale, iar oamenii legii au început cercetările.

Doi bărbați din Brașov au fost încătușați, iar în urma perchezițiilor făcute la locuințele acestora, achetatorii au găsit peste 300 de litri de motorină, dar și bidoane cu combustibil, pregătite pentru vânzare. Principalii suspecți acționau pe timp de noapte, pe străzi precum Busuiocului, Neptun, Saturn și Ștefan cel Mare, unde erau parcate fie autoutilitare, fie tiruri. Anchetatorii au probat 10 fapte, dar continuă ancheta pentrru stabilirea întregii activități infracționale a principalilor suspecți.

,,Rezervoarele autoutilitarelor și tirurilor vizate erau pur și simplu găurite, iar combustibilul colectat în recipiente. Nu este singurul mod de operare. Au fost și situații în care erau desfăcute bușoanele rezervoarelor, iar cu ajutorul unui furtun era sustras combustibilul”, au explicat, pentru brasovtv.com, surse judiciare.

Motorina furată era vândută unor persoane din Brașov, la un preț care depășea cu puțin jumătate din cel cu care combustibilul este vândut în benzinării.

Unul dintre inculpați, recidivist, în vârstă de 63 de ani, a fost arestat pentru 30 de zile, iar complicele lui, de 31 de ani, a fost plasat în arest la domiciliu. Inculpații, nemulțumiți, au contestat hotărârile, iar Tribunalul Brașov va avea ultimul cuvânt.

Inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor pronunța sentința definitivă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: