19
Dum, Mai

sursa foto: antena3.ro

Eveniment

Pericol de inundaţii, torenţi şi viituri, chiar în acest moment, pe mai multe râuri din judeţele Brașov, Harghita şi Mureș, pentru care hidrologii au instituit cod portocaliu, valabil marți până în jurul orei 16.00.

,,Din cauza ploilor din ultimele ore sunt posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţii pe râurile mici din bazinele hidrografice: Târnava Mică – bazin amonte S.H. Târnăveni, Târnava Mare – bazin amonte S.H. Sighişoara, județele: Harghita, Mureş și Braşov”, potrivit inhga.ro.

De altfel, şuvoaiele provocate de ploile puternice din ultimele ore au inundat deja 70 de case şi gospodării din judeţele Neamţ şi Vaslui, iar în Argeş, o femeie a sfârşit tragic după ce a fost luată de viitură.

Din păcate, veştile proaste despre vreme se ţin lanţ. Meteorologii nu exclud ca o nouă tornadă să se formeze în zona Capitalei după ce, ieri, în premieră, în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi a fost cod roşu de tornadă, grindină şi ploi torenţiale.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: