27
Sâm, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis să amâne pronunțarea în procesul angajărilor fictive de la Teleorman.

Asta până după pronunțarea unei decizii de către Curtea Constituțională în privința completurilor specializate de 3 judecători.

 

Următorul termen în dosarul lui Liviu Dragnea este programat pe 20 mai, la ora 11.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Un nou termen în procesul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman are loc luni, când Liviu Dragnea, condamnat în primă instanţă la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, ar urma să fie audiat din nou.

El trebuia să se prezinte la termenul din 18 martie, însă era internat în spital.

Completul de cinci judecători de la Înaltei Curți de Casație și Justiție a decis, la termenul din 18 martie, să amâne cauza. Astfel, a fost stabilit un nou termen în 15 aprilie, de la ora 11.00, când Liviu Dragnea, ar urma să fie audiat.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla la termenul de astăzi, în condiţiile în care vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a cerut constatarea ca nelegală a constituirii completurilor de 3 judecători de la Î.C.C.J., deci şi a  celui care l-a condamnat iniţial pe Liviu Dragnea, iar o decizie a Curţii Constituţionale este aşteptată pe 19 aprilie.

Adrian Toni Neacşu, unul dintre avocaţii din procesul liderului PSD, a declarat pentru G4media, că ar putea solicita amânarea pronunţării până după decizia CCR, el afirmând că toate opţiunile rămân deschise: pronunţarea chiar în aceeaşi zi, amânarea pronunţării o săptămână sau două pentru a depune concluzii scrise sau se poate foarte bine acorda un alt termen de judecată pentru pregătirea concluziilor scrise, finale sau poate interveni vreo altă solicitare de probatoriu.

În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost  trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual,

Magistraţii instanţei supreme au finalizat în 14 septembrie 2018 motivarea deciziei de condamnare a lui Dragnea, arătând că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a D.G.A.S.P.C. Teleorman, Floarea Alesu, să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu.

,,Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenţie, folosindu-se de influenţă, autoritatea şi puterea conferită de funcţiile deţinute - preşedinte atât al organizaţiei judeţene a PSD Teleorman, cât şi al Consiliului Judeţean Teleorman - a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu”, arată magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Magistraţii mai arată că ,,în reuşita demersului său infracţional inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea faţă de inculpata Alesu Floarea”.

În 21 iunie 2019, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în acest dosar, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infracţiunea de fals intelectual.

Suspendarea executării pedepsei de doi ani primită de Liviu Dragnea în dosarul ”Referendumul” a fost anulată, iar cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, notează news.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: