28
Dum, Apr

sursa foto: D.R.D.P. Brașov

Eveniment

Angajați ai I.S.U. Brașov și pompierii voluntari intervin în municipiu și în mai multe localități din județ, din cauza vântului puternic.

UPDATE Ora 10:30

Angajații I.S.U. intervin, la această oră, în Predeal, pe strada Libertății, din cauză că un copac a fost doborât de vânt. 

UPDATE Ora 10:10

Angajații I.S.U. Brașov intervin, la această oră, și pe drumul dintre Brașov și Poiana Brașov din cauză că mai mulți copaci au fost doborâți de vânt.

UPDATE Ora 09:28

Pe strada Prunului se intervine pentru îndepărtarea unor elemente de la acoperișul unui bloc, desprinse de vântul puternic.

,,Intervenția de pe strada Prunului a durat aproximativ 3 ore. S-a intervenit cu autoscara, fiind o intervenție dificilă din cauză că s-a lucrat la înălțime, în timp ce vântul sufla cu putere. Personalul de intervenție a fost asigurat cu corzi și s- au luat toate măsurile de siguranță, pentru ca intervenția să se desfășoare în bune condiții. Având în vedere că pe mai mult de jumătate din suprafața acoperișului tabla era desprinsă, s-a lucrat pentru remedierea situatiei. Practic, toată tabla a fost rulată și prinsă astfel încât să se evite clădirea să nu rămână fară acoperiș”, a explicat, pentru brasovtv. com, purtătorul de cuvânt al I.S.U. Brașov, căpitan Ciprian Sfreja.

Pe Drumul Carului, în localitatea Moieciu, un copac a fost doborât de vânt. La locul evenimentului intervin pompierii de la S.V.S.U., dar și două autospeciale de la Secția de Pompieri din Zărnești.

Un copac a căzut, tot din cauza vântului, și în localitatea Timișul de Jos unde intervin angajați ai D.R.D.P. Brașov.

ȘTIRE INIȚIALĂ

,,O bucată de tablă stă să cadă, în zona clădirii în care funcționează Trezoreria Brașov, pe strada Mihail Kogălniceanu. Se deplasează la fața locului o autoscară și o autospecială cu apă si spumă”, a explicat, pentru brasovtv.com, purtătorul de cuvânt al I.S.U. Brașov, căpitanul Ciprian Sfreja.

Pompierii voluntari sunt și ei în acțiune în localitățile Teliu și Hărman, dar și pe DN 73 A, între Predeal și Râșnov, din cauza unor copaci doborâți de vânt.

Meteorologii au emis, în această dimineață, Cod Galben de vânt puternic, valabil pentru mai multe județe între care se numără și Brașovul.

,,Recomandăm  persoanelor aflate pe stradă să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Aceste puncte vulnerabile trebuie avute în vedere şi în cazul parcării autovehiculelor. 

De asemenea, este bine să se sisteze activităţile desfăşurate în spațiu deschis sau la înălţime, să fie închise toate ferestrele locuinţelor, să fie evitaţi stâlpii și firele căzute. Vă recomandăm să rămâneţi în spaţii închise care să asigure protecţia”, a mai precizat, pentru brasovtv.com, căpitanul Ciprian Sfreja.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: