08
Mie, Mai

sursa foto: observator.tv

Eveniment

Angajații I.S.U. București - Ilfov i-au dat constructorului Catedralei Mântuirii Neamului o amendă contravențională în valoare de 10.000 de lei pentru încălcarea normelor de securitate la incendiu aplicabile la organizarea de șantier pentru acest obiectiv, potrivit I.S.U. București.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a precizat, astăzi, că organizatorul sfințirii de duminică a Catedralei Mântuirii Neamului este Patriarhia Română, care a invitat publicul să participe la slujba de sfințire a Catedralei.

În prezent, construcția nu este finalizată, de aceea nu se poate pune în discuție existența unei autorizări pentru siguranța la incendiu, avertizează reprezentanții I.S.U., într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX. Autorizația de securitate la incendiu reprezintă actul administrativ emis de inspectoratele pentru situații de urgență la finalizarea construcțiilor, înainte de intrarea efectivă în funcțiune, potrivit destinației declarată de beneficiar.

Oficialii I.S.U. București-Ilfov susțin că au înștiințat Mitropolia Munteniei și Dobrogei – Arhiepiscopia Bucureștilor că, în condițiile date, aceasta poartă întreaga responsabilitate pentru siguranța participanților, prin două adrese transmise pe 22 și 23 noiembrie 2018, notează stiripesurse.ro.

În aceste condiții, pompierii le recomandă celor aproximativ 50.000 de oameni așteptați să participe duminică la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului să nu țină sursele de foc în apropierea materialelor inflamabile, având în vedere că imobilul nu deține autorizație de securitate la incendiu, scrie Mediafax.

Recomandările I.S.U. București-Ilfov pentru cei care vor să asiste la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului:

- manevrați cu grijă sursele de foc și nu le țineți în apropierea materialelor inflamabile sau a obiectelor de vestimentație ale dumneavoastră sau ale celorlalți participanți;

- îmbrăcați-vă adecvat pentru temperaturile scăzute din această perioadă, mai ales în cursul nopții;

- nu stați perioade lungi de timp în spații deschise unde temperaturile sunt scăzute, în special dacă suferiți de afecțiuni cardiorespiratorii sau de alte afecțiuni a căror evoluție poate fi agravată de frig;

- nu expuneți copiii cu vârste mici la temperaturi scăzute pentru perioade lungi de timp;

- dacă simțiți disconfort sau acuzați probleme medicale adresați-vă celui mai apropiat punct de prim ajutor sau ambulanță sau apelați numărul unic de urgență 112;

- nu blocați căile de acces și ieșire din zonă, respectați recomandările structurilor de asigurare a ordinii publice și evitați zonele supra-aglomerate;

- nu vă deplasați pe căi de acces improvizate sau nedestinate publicului;

- nu staționați lângă utilajele de construcție pentru a evita rănirile accidentale.

Aproximativ 20.000 de bucureșteni și peste 30.000 de pelerini din toată țara sunt așteptați, dunminică, la sfințire, au precizat, pentru MEDIAFAX, preoți apropiați de organizarea evenimentului.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: