02
Joi, Mai

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Agenția Națională de Integritate a constatat că un fost primar din județul Brașov s-a aflat în conflict de interese, iar un actual viceprimar, în stare de incompatibilitate.

Iată acuzațiile, potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de integritate:

,,SERAFIM DRAGOȘ, fost Primar al comunei Cristian, Județul Brașov - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În exercitarea mandatului de primar (2012 – 2016) a emis acte administrative care au avut ca rezultat un avantaj patrimonial în valoare de 80.000 lei pentru Asociația „C.S. Blue Angel Cristian – Brașov”, în cadrul căreia persoana evaluată avea calitatea de membru fondator. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003, coroborat cu prevederile art. 2, alin. (1) și art. 75, lit. f) din Legea nr. 393/2004.

BRATU CRISTINA, Viceprimar al orașului Victoria, Județul Brașov - INCOMPATIBILITATE

În mandatul 2012 – 2016 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic ”I.C. Drăgușanu” din orașul Victoria, județul Brașov, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Persoanele evaluate au fost informate cu privire la declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: