02
Joi, Mai

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Cei doi tineri care, la sfârșitul lunii martie, au bătut cu bestialitate un bătrân de 66 de ani, într-un pasaj subteran din centrul Brașovului, și-au aflat, astăzi, în primă instanță, sentințele.

Iată, pe scurt, decizia unei instanțe a Tribunalului Brașov:

,,Soluția pe scurt: (…) inculpatul C.A. urmează a executa pedeapsa de 6 ani, 1 lună şi 10 zile închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 al 1 lit a, b şi h Cp (…). 

(…) Condamnă pe inculpatul M.M.C. la pedeapsa de 5 ani închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 al 1 lit a, b Cp (…) 

În baza art. 72 al 1 Cp deduce din durata pedepsei aplicate inculpaţilor perioada reţinerii şi arestării preventive (…) 

În baza art. 397 Cpp, art. 1382 Cod civil dispune obligarea inculpaților, în solidar, la plata către partea civilă Spitalul Judeţean Braşov a sumei de 10.584 lei, cu titlu de prestaţii medicale acordate victimei, şi la plata către partea civilă D.N. a contravalorii în lei la data plăţii a sumei de 5.000 euro, cu titlu de daune morale. (…) Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, azi 20.11.2018’’, potrivit portal.just.ro.  

Contactat telefonic, avocatul victimei, Daniel Diaconu, a declarat, pentru brasovtv.com: ,,Sentința este indulgentă și am formulat apel. Limitele pedeapsei fiind între 5 și 10 ani de închisoare, eu cred că ar trebui să fie orientate către maxim, nu către minim.”


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: