20
Lun, Mai

radiocluj.ro

Eveniment

România are locuri frumoase și apreciate atât de naționali cât și de turiștii străini care trec granițele țării.

„Minunile naturale”, așa cum au fost numite locurile din România par desprinse din poveşti.

Vă prezentăm unele dintre cele mai frumoase atracţii naturale din ţara noastră, adevărate minuni ale lumii.

1. Babele și Sfinxul

Babele sunt formațiuni stâncoase situate în masivul Bucegi din Carpații Meridionali. Important obiectiv turistic, Cabana Babele este situată sub vârful cu același nume și este punctul de plecare central în drumețiile din munții Bucegi. (sursă foto: adevarul.ro)

 

2. Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa. Apa se scurge peste un abrupt calcaros numit ˝Podul Cailor˝, în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din România. Se află la altitudinea de 1300 m iar căderea de apă este de 90 metri. Cascada este accesibilă din mai multe direcții, dinspre Borșa-Complex cu telescaunul, sau pe jos, dinspre zonele mai înalte ale Munților Rodnei.(sursă foto: trecator.ro)

3. Lacul Roșu (local cunoscut și sub numele de Lacul Ghilcoș) este un lac de baraj natural format în urma prăbușirii unui versant din cauza cutremurului din 23 ianuarie 1838 (sursă foto: 365romania.ro)

4.Parcul Național Retezat este o arie protejată de interes național desemnată în scopul protejării biodiversității și menținerii într-o stare de conservare favorabilă a florei spontane și faunei sălbatice, precum și a unor habitate naturale de interes comunitar. (sursă:bunadimineata.ro)

5. Peștera Urșilor a fost descoperită în anul 1975, cu ocazia unei dinamitări executate la cariera de marmură din zonă. Este unul dintre principalele obiective turistice ale Munților Apuseni, ea aflându-se la o altitudine de 482 m.(sursă foto: locuridinromania.ro)

 

6. Vulcanii noroioşi sunt nişte movile conice, asemenea unor pâlnii cu vârful în sus, care se formează la suprafaţa pământului, prin erupţia gazelor naturale care-şi croiesc drum de la adâncimi de circa 3.000 de metri spre suprafaţa pământului, printr-un strat de sol argilos, în combinaţie cu pânza freatică. (sursă foto: ontheroad.ro)

 

7. Dunărea parcurge 10 țări (Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, România, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina) are afluenți din alte șapte țări și trece prin patru capitale de stat: Viena, Bratislava, Budapesta și Belgrad. (sursă foto: skytrip.ro)

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: