06
Lun, Mai

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Un tânăr de 23 de ani din Brașov a fost încătușat de procurorii Parchetului Judecătoriei Brașov, sub acuzația de înșelăciune.

Coordonat, cel mai probabil, de o persoană aflată în închisoare, bărbatul de 23 de ani a sunat, mai întâi, la numărul de telefon fix al unei femei din comuna Cristian. I-a spus că fiica sa a fost implicată într-un accident rutier, și-a fracturat coloana, trebuie să se intervină chirurgical, dar este nevoie de bani. Fără să verifice, femeia i-a dat principalului suspect, care a venit la poarta locuinței păgubitei, situată în comuna Cristian, 10.000 de lei și 2000 de euro. Inculpatul a fost adus în comuna Cristian cu mașina, de un șofer care este căutat de polițiști și procurori.

Zece zile mai târziu, același tânăr a sunat și la numărul de telefon fix al unui bărbat care locuiește în municipiul Brașov. Imitând vocea unei femei, spun procurorii, inculpatul s-a dat drept sora păgubitului și i-a spus acestuia că a căzut în baie, și-a fracturat coloana și are nevoie de bani pentru a ajunge la un spital din București. În acel moment, telefonul a fost preluat de un așa-zis medic ortoped, care a cerut bani. Păgubitul a fost de acord, iar așa-zisul medic i-a spus că îl va trimite pe asistentul său, să preia suma. La locuința din Brașov a păgubitului a ajuns inculpatul de 23 de ani, a primit 5200 de lei și i-a înmânat bărbatului a coală de hârtie pe care era scris numele așa-zisului medic.

S-au depus plângeri penale, iar principalul suspect a fost reținut și arestat sub acuzația de înșelăciune, dar decizia nu este definitivă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: