03
Vin, Mai

sursa foto: stirileprotv.ro

Eveniment

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va dispune controale la spitalul din Dolj, dar va cere și înregistrările de la 112, în cazul lui Ilie Balaci, au precizat, pentru stiripesurse.ro, surse guvernamentale.

Investigațiile solicitate de ministrul Sănătății vor fi efectuate de Corpul de Control, care va merge la Craiova să efectueze verificări, atât la spital, cât și la serviciul de urgență.

Decizia Sorinei Pintea vine după ce familia lui Ilie Balaci a arătat că există suspiciuni în ceea ce privește moartea acestuia și au cerut o autopsie, notează stiripesurse.ro.

Potrivit ziaruldecraiova.ro, Ilie Balaci a avut probleme respiratorii cu câteva zile în urmă, a mers la doctor, iar acesta i-a prescris o reţetă contra unei alergii.

Duminică dimineaţa, alergia avea să provoace infarctul, dar şi să blocheze procedura de resurscitare a fostului mare fotbalist. Conform sursei citate, când şi-a dat seama că nu are echipamentul necesar, echipajul de pe Serviciul de Ambulanţă Dolj a solicitat intervenţia unui echipaj SMURD dotat cu un medic. Apoi, medicii au încercat să-l intubeze folosindu-se de un tub de dimensiuni mai mici, destinat pacienţilor copii, dar, după o oră şi jumătate, Balaci a fost declarat mort.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: