28
Dum, Apr

autoblog.md

Eveniment

Cei care vor să își schimbe permisul auto, fie că a expirat, fie că urmează să expire, trebuie să știe că pentru această procedură sunt necesare mai multe documente.

De asemenea, se poate solicita eliberarea unui permis de conducere înainte sau după expirare, după efectuarea vizitei medicale. 

a) cererea titularului se editează informatic la ghișeu şi se înmânează titularului pentru a o semna şi pentru a completa informaţiile privind fişa medicală şi dovada plăţii contravalorii permisului de conducere;

b) în cazul cetăţenilor români, actul de identitate al titularului, în original şi copie, din care rezultă că acesta are domiciliul sau reşedinţa în România;

c) în cazul cetăţenilor străini, carte de rezidenţă, permis de şedere, certificat de înregistrare însoţit de paşaport, paşaport diplomatic/serviciu;

d) dovada plăţii contravalorii permisului de conducere - contravaloarea se poate achita la sediu. Plata contravalorii permiselor de condcuere se poate face on-line în sistem internet banking, dar şi de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament către contul deschis de către Instituţia Prefectului sau în numerar la casieriile unităţilor Trezoreriei. Contravaloarea permiselor de conducere este de 68 lei.

e) permisul de conducere, în cazul deteriorării acestuia sau pentru schimbarea numelui. În cazul pierderii sau furtului permisului de conducere, titularul declară acest fapt prin completarea în mod corespunzător a cererii (prin bifarea căsuţelor corespunzătoare);

f) documentul emis de o unitate medicală autorizată, în original din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere.

Persoanele cărora le-a fost anulat permisul de conducere, în urma unei condamnări pentru o infracțiune ce a fost dezincriminată, având în vedere condițiile art.4 din Codul penal, acestea vor prezenta pentru eliberarea unui nou permis de conducere, documentele de mai sus însoţite de hotărârea de dezincriminare, nefiind necesară susţinerea vreunui examen.

Șoferii bolnavi ar putea rămâne fără permis, dacă medicii consideră că pun viețile celor din jur în pericol.

Proiectul de lege urmează să fie votat în Camera Deputaților, iar afecțiunile care ar putea lăsa fără permis mulți conducători auto, sunt numeroase. Printre acestea se numără bolile cardiace ori cardiovasculare, dar și problemele psihice ori de vedere. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: