28
Joi, Mar

Eveniment

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, şi fosta şefă DIICOT, Alina Bica, au fost reţinute de către ofițerii INTERPOL în Costa Rica. Ele au fost ridicate de pe stradă. Cele două femei erau căutate pentru a ispăşi pedepsele pronunţate de judecătorii români.

Potrivit Semanario Universidad, Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute în urmă cu câteva ore, direct de pe stradă, în San Jose. Într-un clip publicat de poliţiștii din Costa Rica, se vede cum ofiţerii INTERPOL o reţin pe fosta șefă a Ministerului Turismului.

Într-un comunicat de presă, Autoritatea de Investigaţii Judiciare din Costa Rica a confirmat că Elena Udrea a fost reţinută în jurul orei locale 10.00 (19.00 ora României, n.r.), în timp ce Alina Bica a fost reţinută patru ore mai târziu. Autorităţile au mai spus că Bica și Udrea au fost investigate şi monitorizate de mai multă vreme de către autorităţile din Costa Rica şi că aveau alertă roşie în baza de date a INTERPOL. Pentru moment, Udrea şi Bica au fost plasate sub ordinele Curţii Penale din San Jose. Ele nu pot fi extrădate imediat, dar vor fi prezentate Tribunalului din San Jose, care ar putea decise măsuri preventive până când autorităţile pentru migraţie vor decide dacă le vor acorda statut de refugiat, aşa cum au solicitat, explică news.ro.

Elena Udrea a anunţat, pe 20 septembrie, că a născut o fetiţă. Avocatul Veronel Rădulescu declara că din acel moment nu mai există nicio şansă ca Udrea să fie extrădată, întrucât copilul va primi cetăţenie costaricană, iar statul nu va permite separarea lui de mamă. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: