26
Vin, Apr

sursa foto: ebihoreanul.ro

Eveniment

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale au depistat, săptămâna trecută, 62 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h, 6 care conduceau sub influența alcoolului, precum și două persoane aflate sub influența substanțelor psihoactive.

Astfel, polițiștii au depistat 55 de șoferi care au depășit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în 7 cazuri șoferii au fost depistați circulând cu viteze peste 200 km/h.

Cea mai mare valoare înregistrată de polițiști, cu aparatul etilotest, a fost de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul unui bărbat, de 39 de ani, din județul Călărași, care, la data de 3 septembrie a.c., a fost implicat într-un accident din care au rezultat doar pagube materiale.

Totodată, în două cazuri, șoferii au fost depistați sub influența substanțelor psihoactive, cannabis, respectiv cocaină și cannabis în cel de-al doilea caz. Pe numele celor două persoane au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influența substanțelor stupefiante, se precizează într-un comunicat de presă al I.G.P.R. 

Cea mai mare viteză  a fost înregistrată, la data de 9 septembrie 2018, pe A3, tronsonul Turda-Borș, când polițiștii au depistat un bărbat, care conducea cu viteza de 237 km/h. Șoferul, un tânăr de 19 ani, din județul Bihor, a fost sancționat cu amendă de 2.900 de lei, iar polițiștii i-au suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 zile.

Toți șoferii depistați conducând cu viteză excesivă au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 zile.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: