26
Vin, Apr

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Jucătoarea de tenis Naomi Osaka, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 20, a câştigat, sâmbătă, turneul US Open.

Japoneza a învins-o în finală pe americanca Serena Williams, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 17, scor 6-2, 6-4. Partida a durat oră şi 19 minute.

Serena Williams a fost un car de nervi în finala de la Flushing Meadows. A primit un avertisment din partea arbitrului Carlos Ramos pentru coaching, din cauză că i-ar fi făcut semne antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena s-a apărat și a încercat să explice că gesturile făcute nu îi erau adresate antrenorului său, însă a primit un punct penalizare, iar de aici a început totul. Conflictul dintre americancă și arbitrul de scaun a continuat, Serena a dat cu racheta de pământ, a primit un nou avertisment, iar după cel de-al treilea Williams a fost penalizată cu un game. A fost nevoie de intervenția supervizorilor finalei pentru a calma spiritele, notează prosport.ro.

„Sunt mulţi bărbaţi care au făcut lucruri mai rele şi nu au păţit aşa ceva. Nu puteţi să îmi faceţi asta. În fiecare an... Nu puteţi să îmi luaţi clipa asta”, a tunat americanca, după ce, anterior, îl numise „hoţ” pe arbitru, potrivit news.ro.

Americanca și-a pus amprenta negativă chiar și pe ceremonia de la final, printr-un comportament arogant. O parte a publicului american a fost de partea sa, iar Naomi Osaka a izbucnit în plâns chiar în momentele în care i se decerna titlul, pe fondul huiduielilor din tribune.

Oficialii WTA au analizat întreaga situație și au decis să o amendeze pe Williams cu 17.000 de dolari.

Mai exact, americanca a fost amendată cu 10.000 de dolari pentru faptul că l-a numit „hoţ” pe arbitrul Carlos Ramos, cu 4.000 de dolari pentru coaching şi cu 3.000 de dolari pentru că şi-a făcut praf racheta.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: