04
Sâm, Mai

sursa foto: Facebook

Eveniment

Candidatul pro-european Andrei Năstase este noul primar al capitalei Moldovei. 

UPDATE Ora 00.05

Potrivit rezultatelor finale, candidatul pro-european la funcția de primar al orașului Chișinău, Andrei Năstase, a obținut 52,57% din voturi, iar contracandidatul lui, Ion Ceban, pro-rus, a obținut 47,43% din sufragii. 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Potrivit ultimelor date ale scrutinului de la Chișinău, candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr la funcţia de primar al Chişinăului, Andrei Năstase, deține 52,58% din sufragii. Contracandidatul lui Năstase, Ion Ceban, din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a fost votat de 47,4% dintre alegători, în cel de-al doilea tur al alegerilor anticipate.

Asta după contabilizarea a 98, 04% din totalul voturilor exprimate. Au fost numărate, practic, voturile înscrise în 300 dintre cele 308 procese verbale întocmite de președinții secțiilor de votare.

În urmă cu câteva ore, Andrei Năstase, candidatul pro-european la funcția de primar al capitalei Moldovei, a făcut un denunţ prin care a cerut pornirea urmăririi penale pentru coruperea alegătorilor. Temei i-a servit sesizarea observatorului PPDA la secţia de votare nr. 270, Sergiu Olişencshi, care l-a informat pe Andrei Năstase că au fost aduse, centralizat, persoane cu microbuzul ca să voteze, transmite IPN, potrivit adevărul.ro.

Într-un comunicat de presă al formaţiunii se spune că observatorul, în timp ce lua imagini de la fața locului, a fost agresat de către reprezentantul PSRM. „Astfel, sunt temeiuri rezonabile de a bănui că alegătorii care au fost aduşi centralizat la secţiile de vot li s-au oferit bani, bunuri etc”, se spune în comunicatul remis de echipa PPDA.

Tot astăzi, Andrei Năstase a depus o contestaţie în legătură cu faptul că la secţia de votare nr. 267 pe urnele de vot a fost fixat câte un singur sigiliu, în loc de patru. La secţia de votare nr. 251 a fost atestată votarea ilegală în cazul mai multor persoane, prin intermediul urnei mobile. Năstase a cerut constatarea încălcărilor legii şi anularea înregistrării cererilor vizate privind votarea cu urna mobilă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: