14
Vin, Aug

Cetatea Râșnov

Cultura

Proiect major pentru cultura din România. Cetatea Râșnov se va transforma în totalitate.

În următorii trei ani va fi complet modernizată. În cea mai mare parte cu fonduri europene. Contractul de finananțare a fost semnat la finalul lunii trecute. Valoarea totală este de 16 milioane de lei. Lucrările se vor finaliza în toamna lui 2020. Din 2020, Cetatea va avea un stil medieval mult mai bine scos în evidență. Totul va fi amenajat ca în urmă cu câteva secole. Vor dispărea și comercianții care și-au amenajat ilegal tarabe.

Proiectul reabilitării Cetății a fost conturat încă din 2008. După modernizare, monumentul va avea, printre altele, 6 spații pentru expoziții și alte cinci fie cu destinație comercială, fie pentru ateliere meșteșugărești. „Este, de altfel, un proiect de suflet al meu. Am reușit printr-o luptă lungă, să avem din nou în proprietate Cetatea. Am demonstrat că și autoritățile locale pot valorifica foarte bine un bun național. Mă bucur că acest proiect prinde contur”, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea. 

În 2016, Cetatea Râșnov a avut peste 400.000 de vizitatori. Un bilet de intrare costă 12 lei pentru un adult și 6 lei pentru un copil. 

Articole sugerate