27
Sâm, Apr

Sport

S-a încheiat ediția 2017 a Turului Ciclist al Sibiului, cea ami importantă competiției ciclistă din România. Ultima etapă a fost câștigată de brașoveanul Edi Grosu, care i-a învns la sprint pe Maclej Paterski (CCC Sprandi) şi Francesco Gavazzi (Androni). Câștigătorul turului a fost columbianul Egan Bernal de la Androni Giocattoli.

„Noul Quintana” a câștigat într-o manieră spectaculoasă Turul Ciclist al Sibiului, o competiție de 2.1 în calendarul UCI. Egan Bernal, un columbian în vârstă de 20 de ani, a trecut primul linia de sosire și pe Transfăgărășan și la Păltiniș și a câștigat astfel respectul întregului pluton de cicliști. Pe lângă tricoul galben, „noul Quintana” s-a ales și cu tricoul alb, acordat liderului clasamentului pe puncte, dar și cu cel portocaliu acordat celui mai bun rutier sub 23 de ani.

La finalul turului, unul extrem de lung, de 734 de kilometri, brașoveanul Eduard Grosu a îmbrăcat tricoul roșu, acordat celui mai bun rutier român. El a câștigat ultima etapă a turului, iar în prima rundă a terminat al doilea în spatele columbianului Edwin Avila de la Team Illuminate.

La finalul turului germanul Moritz Fusneger de la Team 0711 a plecat acasă cu tricoul verde acordat celui mai bun cățărător, iar suedezul Damian Luscher de la Roth Akros a cucerit tricoul albastru, acordat celui mai bun sprinter. Victoria la echipe le-a revenit celor de la Roth-Akros.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: