26
Dum, Mar

Biserica Fortificata din Sanpetru Sursa: fundata-sirnea.ro

Economic

Doua noi proiecte vor fi finantate prin Programul Operational Regional 2014-2020: ansamblul Bisericii Unitariene fortificate Aita Mare din Covasna si ansamblul Bisericii Evanghelice fortificate Sanpetru din Brasov, cu un buget total de peste 9 milioane lei pentru lucrari de restaurare si conservare pana in 31 mai 2021.

Contractele de finantare au fost semnate la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia, de catre Fekete Levente, preotul paroh al Bisericii din Aita Mare, Klein Peter, preot paroh al Bisericii din Sanpetru, reprezentanti ai celor doua parohii, precum si de catre Simion Cretu, director general ADR Centru.

Proiectul "Lucrari de reparatii, conservare si introducerea in circuitul turistic a Ansamblului Bisericii evanghelice fortificate Sanpetru, jud. Brasov”, finantat tot prin Prioritatea 5.1, are o valoare totala de 2,87 milioane lei, din care 2,66 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata pentru realizarea investitiilor, iar 54.440 lei reprezinta cofinantarea asigurata de beneficiar.

Ambele proiecte au ca obiectiv cresterea numarului de turisti, promovarea proiectelor si, pe langa acces fizic la obiectivele realizate, digitizarea ansamblurilor si acces in mediul on-line la ansamblurile bisericesti. 

Articole sugerate

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: