19
Vin, Apr

acoperismagazin.ro

Economic

Brașovul este topul oraşelor din România în ceea ce priveşte tranzacţiile imobiliare în 2017. Nu suntem pe primul loc, dar avem cifre în creștere.

Volumul de vânzări în imobiliare a crescut cu 35%, comparativ cu anul 2015, în timp ce închirierile au luat avânt mai ales în principalele oraşe din ţară cu 40%. O analiză a pieței imobiliare arată că la Brașov putem vorbi în 2017 de o tendință de scumpire a apartamentelor.

Zonele cu cel mai mare interes pe segmentul imobiliar, conform unui studiu recent, sunt Bucureşti, Cluj, Braşov, Sibiu, Ilfov, Timişoara, Oradea şi Arad s-au situat pe primele poziţii. Aproximativ 58% din respondenţii la studiu au confirmat un interes imobiliar în zona Clujului, cu mult peste interesul declarat pentru Bucureşti (21%). Topul este continuat de Braşov, cu aproape 5%, şi Arad cu puţin peste 4%. O zonă cu o cerere mare de locuinţe noi, ca efect al forţei de muncă atrasă din alte zone, este Sibiul. Finalizarea parcurilor industriale din zonă vor genera în următorii ani peste 3.000 de locuri de muncă şi, astfel, noi cereri de locuinţe pentru persoanele care urmează să se relocheze aici.

 

În Braşov este preconizată o creştere a preţurilor pentru locuinţe, o analiză realizată la începutul anului 2017 indicând o creştere a preţurilor apartamentelor vechi cu 2,3% şi cu 2% a celor noi.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: