26
Vin, Apr

Sport

Va fi spectacol total la Trofeul Teliu. Cea de-a șasea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă se va desfășura în zilele de 2 și 3 septembrie pe cunoscutul traseu de pe DN10, drum ce leagă județele Brașov și Covasna. Peste 70 de piloți s-au înscris deja la startul competiției, iar organizatorii le-au pregătit și o surpriză împătimiților de motor-sport. Doi campioni naționali vor concura la Trofeul Teliu, la bordul unor prototipuri Radical.

Simone Tempestini și Horațiu Ionescu Cristea revin în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Cei doi vor pilota două prototipuri Radical SR4 aduse în România de echipa italiană Autosport Sorrento. Cei doi piloți vor testa mașinile pe circuitul de karting de la Târgu Secuiesc, înainte de a le prezenta publicului la Trofeul Teliu.

Prototipul Radical SR4 este dotat cu un motor Suzuki de 1600 cmc și dezvoltă o putere de 250 de cp. Cutia de viteze este una secvențială cu padele, monopostul are o greutate de 500 de kilograme și atinge o viteză maximă de 240 de kilometri pe oră.

Deținătorul titlului mondial de junior la raliuri și dublul campion național de raliuri, Simone Tempestini este încântat că poate testa o astfel de mașină. „Mă bucur că pot să profit de oportunitatea oferită de Autosport Sorrento, urmând să fie pentru prima dată când mă voi afla la volanul unei asemenea maşini. Sunt, de asemenea, încântat să revin la o etapă de coastă, o disciplină diferită de raliuri, şi sper să petrec un weekend frumos alături de spectatorii care vor fi prezenţi la Teliu" a  declarat tânărul pilot de la Napoca Rally Academy, Simone Tempestini.

 

„Va fi o experienţă nouă pentru mine şi sunt extrem de nerăbdător să o trăiesc. Mi-ar fi plăcut să fac asta atunci când mă aflam în plină activitate sportivă. După cum ştiţi, de mai bine de un an nu am mai concurat în campionat şi nu cred că testele care preced etapa de la Teliu mă vor ajuta foarte mult", a declarat fostul campion naţional absolut și unul dintre cei mai rapizi piloți pe care i-a dat motor-sport-ul românesc, Horațiu Ionescu Cristea.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: