27
Sâm, Apr

Social

A două ediție Transilvania Train este programată în perioadă 22 august-26 august și va însemna 5 zile de aventură, peste 20 de fortificații vizitate, 15 workshop-uri tradiționale, 600 km de călătorie și 200 participanți.

„Transilvania Train este o experiență turistică ce are loc o singură data pe an, o aventură de legendă prin inimă Transilvaniei. În călătoria de 5 zile vom explora tradițiile, valorile și cultură Transilvaniei, vom degusta preparate din gastronomia tradițională săsească și vom luă parte la spectacole și concerte memorabile, organizate în locații speciale, cum ar fi bisericile fortificate sau centrul orașelor medievale”, spun organizatorii proiectului.

     Pentru anul 2018, fiecare zi va avea o temă diferită: ziua 1 – meet & greet day; ziua 2 – povestea bisericilor fortificate din Transilvania; ziua 3 – povestea castelor și meșteșugurilor tradiționale; ziua 4 – bucătăria tradițională transilvăneana; ziua 5 – evenimente culturale în Sibiu.

„În această aventură, trenul ocupă un loc central, făcând legătură între locațiile vizitate și, în același timp servind că și un loc în care participanții și echipă organizatoare se pot cunoaște și pot legă noi prietenii, degustând vinuri locale selecte și delectându-se cu legendele și poveștile locurilor vizitate”, mai spun organizatorii.

 La ediția din 2018 organizatorii estimează că 30-35% dintre participanți vor fi străini.

 Cât costă să călătorești cu Transilvania Train

 Călătoria de 5 zile prin Transilvania costă 900 de euro pentru o singură persoană și 1.560 de euro pentru două persoane. Pachețele pentru familiile cu copii costă între 1.410 euro și 1.560 de euro. Pachetul pentru trei persoane costă 2.260 de euro.

Proiectul Transilvania Train are și o latură de conservare a patrimoniului. Fondatorii au spus că 5% din profit este donat Asociației Biserici Fortificate din Transilvania.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: