27
Sâm, Apr

Social

Deși temperaturile au scăzut considerabil în ultimele zile în tot județul, in casele oamenilor a venit căldura...

Dacă în anii trecuți, termoficarea a dat mari bătăi de cap autorităților, anul acesta situația este cu totul diferita. Brașovenii racordați la sistemul centralizat primesc căldură chiar de la începutul acestei săptămâni.

Sezonul rece bate la ușă, dar brașovenii pot sta linistiti. După 6 luni în care s-a lucrat intens la rețeaua prin care se furnizează agentul termic, toate problemele identificate sunt în curs de rezolvare. Au existat doar cateva avarii minore în zonele Tractorul, Florilor, Hărmanului, Vlahuță și Calea București.

Conducerea Serviciului Public Local de Termoficare susține că probleme majore au apărut din vina abonaților.  „Avariile anul acesta au fost pe rețeaua de distribuție și nu pe cea de transport. Au fost debranșări încă ilegale, după bunul plac al locatarilor, fără să ne anunțe cineva. Oamenii trebuie să-și asume, avem etaje întregi inundate din cauza acestor debranșări”, a declarat Mircea Marin, directorul SPLT Brasov.

Brașovul are printre cele mai mici tarife atunci când vorbim de termoficare. Prețul gigacaloriei a scăzut la începutul anului și este de 198,97 lei/gigacaloria pentru consumatorii casnici. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: