26
Vin, Apr

Brasov TV

Social

Ziua Mondială a Sănătății Mintale a fost marcată și la Brașov. În Piața Sfatului, specialiștii au încercat să le ofere brașovenilor și nu numai câteva sfaturi pentru o viață mai bună. Psihologii le-au explicat tuturor celor interesați ce ar trebui să facă în cazul în care se confruntă cu probleme.

10 octombrie este Ziua Mondială a Sănătății Mintale. În 1992 Federația Mondială pentru Sănătate Mintală a început o serie de acțiuni pentru creșterea gradului de conștientizare și educare la nivel mondial cu privire la sănătatea mintale. Și la Brașov această zi a fost marcată cu ajutorul specialiștilor din cadrul Direcției de Servicii Sociale. „ E o ocazie de a aduce aminte celor de lângă noi că avem nevoie să nu fim singuri, că am avem nevoie să dăruim la rândul nostru sentimentele de siguranță și de apartenență, care să ne dea siguranță și protecție și suport. E nevoiede fapt să ne aducem aminte că  sănătatea mintală începe în interiorul nostru ”  a declarat Adriana Tiron, psiholog la Centrul pentru Persoane Vârstnice DSS Brașov.  

Reprezentanţii Direcției de Servicii Sociale Braşov alături de alţi parteneri, au oferit  informaţii despre cauzele, simptomele şi prevenţia depresiei, una dintre principalele boli cu care ne confruntăm cei mai mulți dintre noi. „ Noi am ales depresia ca și subiect pentru că afectează o mare parte a populației. Încercăm ca oamenii care trec pe lângă noi să plece de aici cu un gând bun și să se elibereze de tot ceea ce este negativ și să gândească pozitiv în viață ” a declarat Mihaela Leizeriuc, reprezentant DSS Brașov.

Cei care au trecut prin Piața Sfatului au fost invitați să noteze pe un panou tot ceea ce le inspiră o stare de bine. Lucrurile negative au fost notate pe baloane care mai apoi au fost sparte, astfel ca toate problemele să dispară.

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că aproximativ 350 de milioane de oameni sunt afectaţi de depresie, fiind a treia cauză de dizabilitate la nivel global în 2004, iar până în 2020 va deveni principala cauză. Statisticile arată că 15% dintre noi suferim de depresie la un anumit moment pe parcursul vieţii. Din acest motiv, cunoaşterea factorilor de risc şi a măsurilor preventive sunt doi paşi importanţi în înţelegerea şi tratarea acestei boli globale.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: