27
Sâm, Apr

Social

Trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat duce la scăderea salariilor nete. În mediul privat, patronii vor decide dacă păstrează câştigul provenit din mutarea contribuţiilor către angajat sau îl împart cu salariaţii.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că a discutat cu sindicatele despre trecerea contribuţiilor de la angajator la salariat din ianuarie 2018 şi a confirmat indirect că această trecere va însemna scăderea salariilor nete. Astfel, ea a anunţat că guvernul va creşte salariul brut al profesorilor cu 25% din ianuarie, iar când a fost întrebată care va fi creşterea salariului net, a declarat că va fi de 4%.

„A fost şi o discuţie inclusiv dacă vor trece contribuţiile pe angajat, au fost şi ei de acord că este cea mai bună variantă să treacă aceste contribuţii pe angajat, pentru că le creşte pensia automat. Sunt situaţii, nu e cazul la stat, dar sut unii angajaţi care nu pot să beneficieze, din păcate, de drepturi de pensie sau asigurări medicale pentru că firmele la care sunt angajaţi nu plătesc aceste contribuţii în numele lor“, a declarat Lia Olguţa Vasilescu

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: