27
Sâm, Apr

Sansa News

Social

Teoretic, la Brașov nu sunt probleme cu vaccinul împotriva rujeolei. Asta susțin reprezentanții  Direcției de Sănătate Publică! Sunt stocuri suficiente. Practic, medicii de familie spun cu totul altceva. Deși au cerut în nenumărate rânduri o suplimentare a numărului de doze, acest lucru nu s-a întâmplat. Rata de vaccinare împotriva rujeolei la Brașov este de aproximativ 70%.

Specialiştii DSP dau asigurări că în acest moment, la Braşov nu sunt probleme cu dozele de imunizare. Stocul de vaccinuri  pentru copii este suficient, iar medicii de familie au primit cantitățile solicitate. „ La nivelul județului Brașov putem spune că stăm bine cu stocurile de vaccin. Ieri mai aveam pe stocul DSP 923 de doze de vaccin ROR, iar hexacima, am primit la începutul lunii iunie 1244 de doze ” a declarat Claudia Bularca, purtător de cuvânt DSP Brașov.

În schimb medicii de familie spun cu totul altceva.  O bună parte din specialiștii din județ se plâng că au solicitat în nenumărate rânduri o suplimentare a stocurilor de vaccin ROR, dar acest lucru nu s-a întâmplat. „ Necesarul de vaccin, cuprins în schema națională și nu numai este din păcate sub numărul dozelor solicitate de medicii de familie. Aici mă refer la vaccinurile necesare pentru vârsta de 2, 4, 11 și 12 luni ” a declarat Dr. Simina Diaconu, medic de familie.

 

Printre acestea se numără vaccinul hexavalent, ROR, tetraxim și tetanos. În prezent rata de vaccinare împotriva rujeolei, la Brașov este de 70 %. Specialiștii fac apel în continuare către părinți să-și imunizeze copiii. Vaccinarea micuților este gratuită. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: