18
Sâm, Mai

sursa foto: libertatea.ro

Eveniment

Caz fără precedent pe masa procurorilor D.I.I.C.O.T. Covasna.

Anchetatorii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în urmă cu aproximativ 6 ani, pe când persoana vătămată avea vârsta de 11 ani, fratele vitreg al acestuia l-a determinat pe minor să fie fotografiat în lenjerie intimă. Folosind fotografiile, inculpatul a început să o constrângă pe persoana vătămată, sub amenințarea postării pozelor pe un site de socializare, determinând-o să presteze acte sexuale realizând totodată şi înregistrări video  în care minorul   întreţinea acte sexuale cu inculpatul.

În vara anului 2016, persoana vătămată a fost ademenită din nou de către inculpat, pe un câmp din apropierea orașului Covasna, unde sub amenințarea dezvăluirii înregistrărilor și fotografiilor care o prezentau pe persoana vătămată având un comportament sexual explicit a determinat-o să presteze  acte sexual. Totodată, inculpatul a filmat totul.

„Ulterior, în perioada aprilie-mai 2018, inculpatul a distribuit pe o reţea de socializare înregistrarea video în care minorul întreţinea acte sexuale cu inculpatul. La momentul în care inculpatul a aflat despre demersul judiciar început împotriva sa și despre faptul că este căutat de polițiști, acesta a încercat să se sustragă de la efectuarea cercetărilor prin părăsirea țării. A fost localizat însă, la unul dintre punctele de trecere a frontierei cu Ungaria”, se precizează într-un comunicat de presă al D.I.I.C.O.T. Covasna.

Un judecător de drepturi și libertăți al Tribunalului Covasna a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate din Covasna.

Cercetările au beneficiat și de sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: