27
Sâm, Apr

sursa foto: rtv.net

Eveniment

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din județul Mureș efectuează percheziţii în 10 judeţe şi în Bucureşti, la sediile şi punctele de lucru ale unor firme, dar şi la locuinţele persoanelor implicate.

Anchetatorii au deschis dosar penal sub acuzația de evaziune fiscală. Prejudiciul depășește 2.000.000 de lei.

Descinderile au loc în judeţele Mureş, Hunedoara, Buzău, Caraş-Severin, Ilfov, Braşov, Iaşi, Galaţi, Harghita, Teleorman, precum şi în municipiul Bucureşti, în 46 de locații.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 – 2016, reprezentanţii unui agent economic din judeţul Mureş ar fi efectuat  livrări de bunuri şi servicii, fără a le înregistra în evidenţa contabilă, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat.

De asemenea, în perioada 2014-2016, societatea din Târgu Mureş ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a unor facturi de achiziţie de bunuri de la mai multe societăţi de tip „fantomă”, prin care ar fi obţinut deduceri fiscale ilegale.

6 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele urmând să fie conduse la audieri și să fie dispuse măsurile legale.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: