08
Mie, Mai

Eveniment

Absolvenții de liceu au intrat în febra examenului de Bacalaureat. Pentru prima dată, probele orale de la examenul maturității se susțin în timpul anului școlar și nu în vacanță așa cum era până acum. Primele examinări sunt cele la Limba și Literatura Română și au început chiar în prima zi din cel de al doilea semestru școlar.

 

De astăzi și până în 22 februarie, elevii claselor terminale de liceu, dar şi cei din promoţii anterioare vor susţine probele de evaluare a competenţelor din prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Este pentru prima dată când probele orale sunt susţinute în cursul anului şcolar, şi nu înaintea probelor scrise, cum era până acum. „ Faptul că probele orale se dau în timpul cursurilor are o oarecare influență, deși noi ne-am străduit să înlocuim colegii care sunt în comisie cu alți colegi, care în mod normal au ore la calsa a XII-a  și pe care, evident acum nu le efectuează. În felul acesta nu avem probleme majore ” a declarat prof. Gabriela Hurghiș, directorul Colegiului Național Unirea Brașov.

Probele orale au început cu cele la Limba şi Literatura română, examinări programate în zilele de 12 şi 13 februarie. În intervalul 14-15 februarie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Vineri, 16 februarie, respectiv în zilele de 19 şi 20 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale. Probele orale se vor încheia cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - 21 şi 22 februarie. Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat din prima sesiune sunt programate între 25 şi 28 iunie.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: