18
Sâm, Mai

sursa foto: radioconstanta.ro

Eveniment

Doi bărbați din Medgidia au ales Brașovul pentru a face rost de bani, ilegal.

Cei doi infractori „voiajori” – care acționează în alte localități decât cele în care au domiciliile, au ajuns în arestul Poliției Brașov după ce i-au înșelat, cu sume uriașe, pe 4 brașoveni.

I.

O persoană din Brașov a fost sunată de unul dintre inculpați, care s-a dat drept medic al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov, și i-a comunicat că nora a avut un accident, și-a fracturat coloana și are nevoie de o proteză în valoare de 3000 de euro. Persoana vătămată l-a crezut și i-a dat, celui de-al doilea inculpat, care a venit la ușa locuinței victimei, 13.000 de lei.

II.

Același inculpat, care s-a dat, de această dată, drept avocat, a sunat-o pe o a doua persoană din Brașov căreia i-a spus că fiul ei a accidentat cu mașina o femeie și că are nevoie de bani pentru a scăpa de închisoare. Victima a predat 13.000 de lei.

III.

Același inculpat și complicele lui au sunat-o și pe o a treia persoană din Brașov. Unul s-a dat drept medic al Spitalului Județean Brașov, iar complicele drept rudă și i-au comunicat victimei că un membru al familiei a fost implicat într-un accident, are nevoie de o proteză și costă 90.000 de lei. Persoana aflată la celălalt capăt al firului i-a predat unuia dintre inculpați suma de 24.000 de lei.

IV.

Și o a patra persoană din Brașov a căzut în capcana bărbaților din Medgidia. A fot sunată de unul dintre inculpați, care s-a drept fiu, i-a spus că a lovit cu mașina o femeie și are nevoie, pentru împăcare cu victima, de bani. Persoana înșelată a plătit 6800 de lei.

Potrivit anchetorilor, inculpatul care lua legătura, prin intermediul telefonului mobil, cu păgubiții stabilea sumele, iar complicele era direcționat că locuințele victimelor, cu date exacte, pentru preluarea banilor. Unul dintre inculpați are 37 de ani, iar complicele are 17 ani. Cei doi au fost reținuți și arestați, dar au contestat decizia. Ei sunt acuzați de 4 infracțiuni de înșelăciune și una de complicitate la tentativă la această infracțiune, respectiv de 4 de infracțiuni de complicitate la înșelăciune și una de complicitate la tentativă la înșelăciune.

Polițiștii și procurorii fac, din  nou, un apel către brașoveni, să nu le dea bani necunoscuților, iar dacă primesc apeluri telefonice prin care sunt înștiințați că rudele sau prietenii au avut accidente, și au nevoie de bani, să sune la Poliție pentru verificarea informațiilor.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: