05
Dum, Mai

Foto: brasovtv.com

Eveniment

Legătura rutieră dintre județele Brașov și Covasna va fi mult mai accesibilă.

Astăzi a fost oficializată prima colaborare dintre județele Brașov și Covasna, privind modernizarea infrastructurii rutiere. Până în 2021, cu fonduri europene va fi modernizat un drum de peste 50 de kilometri, care leagă cele două zone. Proiectul are o valoare totală de aproape 24 de milioane de euro.

Sectorul de drum care va fi modernizat face legătura între DN12 și DN13, prin Măieruș-Brașov. Semnarea contractului pentru acest proiect a avut loc chiar la granița dintre cele două județe. Pe teritoriul județului Brașov va fi reabilitat un sector de drum de aproape 20 de kilometri. Consiliul Județean va contribui financiar la acest proiect cu 24,6 milioane lei. Pe teritoriul județului nostru, drumul va străbate localitățile Măieruș, Apața, Ormeniș și Augustin.

 „Pentru județul Brașov este cel de-al doilea proiect pe care-l semnăm pe fonduri europene. Valoarea totală a proiectelor semnate până acum este de 58 milioane de euro. În felul acesta vom pune în valoare toată această zonă și în același timp legătura între județele Brașov și Covasna va fi mult mai facilă”, a precizat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. Aproape 33 de kilometri va avea sectorul de drum modernizat pe teritoriul județului Covasna. Lucrările se vor face pe raza localităților Baraolt, Biborțeni, Bățanii Mari și Malnaș Băi.

 „Colaborarea regională este o nouă viziune. Pentru noi, acest proiect este primordial. Ne-am canalizat absolut toată atenția pentru a câștiga concursul de proiecte în acest caz.  După viziunea noastră, nu numai că se va dezvolta această regiune, Ținutul Pădurenilor, ci va deschide posibilitatea oamenilor să iasă spre Brașov sau Cluj mai rapid și va da șanse mai multe turiștilor și investitorilor să vină în zona Baraoltului”, a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor.

Pe lângă reabilitarea propriu-zisă, proiectul prevede și peste 6000 mp de trotuare modernizate, 3 stații amenajate pentru transportul în comun, 3 poduri refăcute, un sens giratoriu amenajat, 2 parcări modernizate și 74 de podețe reconstruite.  Reabilitarea acestui drum interjudețean ar trebui să fie gata în luna septembrie a anului 2021. Lucrările vor începe chiar din toamna acestui an. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: