12
Dum, Mai

Foto: Arhivă

Eveniment

Brașovul este un județ tot mai sigur, de la an la an. Cel puțin asta arată statisticile Inspectoratului Județean de Poliție.

Față de anul 2016, în 2017 infracționalitatea a scăzut cu aproape 5%. Totul, în condițiile în care deficitul de personal al instituției este de aproape 13%, iar anul trecut s-au pensionat 77 de polițiști.

 

Și volumul criminalității juridice a scăzut anul trecut, comparativ cu 2016, cu peste 9%. Toate infracțiunile de mare violență au fost soluționate, iar agresorii identificați și pedepsiți pentru faptele lor. În ceea ce privește ordinea și siguranța publică, infracționalitatea stradală a scăzut cu aproape 25%.

Furturile au scăzut și ele cu aproape 13%, iar cea mai mare diminuare s-a înregistrat la furturile din mașini, de aproape 40%. Valoarea totală a prejudiciilor recuperate, precum și a măsurilor asigurătorii aplicate a fost de aproximativ 50 milioane de lei.

Analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor de circulaţie grave, comise în perioada analizată, relevă scăderea cu 3,8% a numărului de accidente, scăderea cu 8,70% a numărului persoanelor decedate, respectiv scăderea numărului răniților grav cu 4,95%.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: