02
Joi, Mai

Brasov TV

Eveniment

Panou publicitar, considerat atentat la sănătatea cetăţenilor! Acesta  face obiectul unei anchete și la Braşov. „Vaccinurile nu sunt sigure!” „Citeşte prospectele!”, „Informează-te!”, „Cunoaşte riscurile!” sunt mesajele inscripţionate pe panoul amplasat pe strada 13 Decembrie, una dintre cele mai circulate artere din oraş. Astfel de panouri au mai apărut la Cluj și la Iași.

Brașovenii care trec zilnic prin dreptul panoului spun că mesajul nu este tocmai în regulă. „ Nu e în regulă, vaccinarea e importantă. Țin minte că noi când eram mici făceam toate vaccinurile, încă veneau la școală și ne făceau, era obligatoriu. Dar în timpurile acelea, vaccinurile se făceau în România ” ne-a declarat unul dintre brașoveni.

Panoul publicitar, amplasat pe Bulevardul 13 Decembrie a atras atenția și autorităților locale. Prefectul județului Brașov spune că nu această campanie nu este în regulă și că s-a deschis o anchetă. „ Din punctul meu de vedere, acel conținut de pe panoul publicitar, reprezintă un atentat la sănătatea cetățenilor. Nu mai vrem să avem decese din cauza rujeolei. Noi ne chinuim din răsputeri să combatem acest lucru ” a declarat Marian Rasaliu, prefectul Județului Brașov.

 

Potrivit reprezentanților DSP, în 2017, 37 de persoane au murit din cauza rujeolei, dintre care una la Braşov. Din cele peste 10.000 de cazuri de rujeolă confirmate în România, peste 800 au fost în Braşov. Panouri similare celui din Braşov au fost montate la Cluj şi la Iaşi. „Sunt un atentat la sănătatea publică”, le cataloghează secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, care a postat pe 31 decembrie un mesaj în acest sens pe Facebook. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: