02
Joi, Mai

sursa foto: infocs.ro

Eveniment

Poartă roșu

Este un obicei care trebuie respectat obligatoriu, pentru bucurie și noroc tot anul!

Bea șampanie

Anul Nou trebuie să te găsească cu un pahar plin în mână. Doar astfel vei avea parte de belșug!

Mănâncă pește

Așa cum peștele înoată, așa vei trece și tu prin toate necazurile ce se vor ivi în anul următor, fără să te afecteze. Atentie, însă! Superstițioșii spun că trebuie să fie primul aliment pe care îl consumi în noul an.

Ține bani în buzunare

Numai cei care au bani în buzunare în noaptea dintre ani vor avea bani tot anul. Mai mult, poartă o bijuterie din aur sau argint, pentru a atrage bogația.

Poartă ceva nou

Este o întâlnire magică între vechi și nou. Obiectul nou pe care îl porți va ajuta Anul Nou să-l învingă pe cel vechi, iar toate necazurile și dezamăgirile pe care le-ai înfruntat vor dispărea.

Nu înlocui vechiul calendar

Pentru a evita ghinionul trebuie să nu pui pe perete calendarul pentru anul viitor, înainte să înceapă. Pentru un an liniștit, lasă lumina aprinsă în casă toată noaptea.

Nu fă treabă în casă

Nu e bine ca în noaptea dintre ani să tricotezi, să coși, să speli rufe și să arunci gunoiul.

Anul Nou nu trebuie să te prindă cu datorii

Tradiția mai spune că dacă vrei să ai un an îmbelșugat nu trebuie să ai niciun fel de datorie când începe noul an. Altfel, vei fi dator tot anul.

Ai grijă ce persoane te vizitează în prima zi a NOULUI AN

Tradiția spune că primul om care îți trece pragul casei în prima zi din Noul An te va influența tot anul. Persoanele blonde sau roșcate aduc ghinion, iar cele brunete aduc noroc. Tot referitor la aceasta superstitie se mai poate face referire la sexul persoanei care îți va intra în casă: dacă este bărbat anul va fi norocos, iar dacă e femeie va fi cu ghinion.

Fetele nemăritate își vor visa alesul dacă...

Pune, în Ajun, într-un vas cu apă un fir de busuioc, o ramură de măr și un ban. Îl vei visa, de dimineață, pe cel cu care te vei căsători.

Alungă spiritele rele

La miezul nopții de Anul Nou trebuie să deschizi ușa, pentru ca anul vechi să iasă, iar cel nou să intre. Mai mult, în noaptea dintre ani trebuie să faci zgomot, ca să alungi spiritele malefice.

Nu ignora semnele vremii

Tradiția spune că se anunță un an bun în cazul în care cerul e senin de Revelion. Dacă mai este și ger, cu zăpadă sclipitoare, începe un an prosper, cu multe nunți.

Nu trebuie să dormi în noaptea de Revelion

În noaptea de Anul Nou nu ai voie să doarmi. Altfel, vei fi somnoros tot anul.

Nu uita să îți pui o dorință

În noaptea Anului Nou este important să-ți pui o dorință și să întâmpini anul ce vine cu speranțe mari, potrivit rtv.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: