16
Lun, Iul

sursa foto: telegraph.co.uk

Eveniment
Instrumente
Caractere

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii, ai ANSVSA, ai ANPC şi cei ai ANAF s-au întâlnit, astăzi, pentru a discuta pe tema posibilelor cauze ale scumpirii alimentelor din ultima perioadă.

Urmează ca instituţiile să vină, peste o săptămână, cu un raport explicative pe care să-l prezinte primului-ministru, a declarat, marţi, Bogdan Pandelică, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

"Astăzi (marţi - n.r.) am avut o întâlnire la Ministerul Agriculturii, prezidată de domnul ministru, cu reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, ANSVSA, ANAF şi inspecţia din cadrul Ministerului Agriculturii. În paralel, Consiliul Concurenţei are un demers vizavi de creşterea aceasta a preţurilor. Vom vedea în perioada următoare, fiecare pe culoarul lui de competenţă, care va fi raportul, legat de unde vine această creştere de preţuri şi cât de mult este justificată", a spus Pandelică, în cadrul unei declaraţii de presă. 

Potrivit acestuia, instituţiile menţionate vor elabora, în maximum o săptămână, un raport cu privire la explicaţia acestor scumpiri, care va fi înaintat primului-ministru. 

„ Acest raport va fi înaintat primului-ministru şi în urma acestor demersuri şi în urma raportului vom vedea care va fi soluţia, care va trebui să vină efectiv în sprijinul românului, în sprijinul consumatorului", a arătat Pandelică. 

El a mai spus că ANPC nu a primit plângeri din partea consumatorilor cu privire la preţurile mari din ultima perioadă. 

La rândul său, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a declarat că instituţia pe care o reprezintă a demarat o analiză, la sesizarea Ministerului Agriculturii, pentru a determina cauzele scumpirii accelerate a alimentelor în această lună, potrivit capital.ro

Articole sugerate