05
Dum, Mai

Eveniment

Șomerii brașoveni indemnizați și neindemnizați au posibilitatea să se califice într-o nouă meserie. Pot face acest lucru gratuit. Cei interesați au de unde alege. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează luna aceasta 10 cursuri de formare profesională.

În luna noiembrie, şomerii braşoveni se pot înscrie la cursuri de formare profesională pentru mai multe meserii. Toate cursurile sunt organizate de către Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Brașov și sunt gratuite.

Lista cursurilor de recalificare:

·         agent securitate

·         bucătar

·         casier

·         cofetar-patiser

·         confecţioner-asamblor articole din textile

·         cosmetician

·         instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze

·         manager resurse umane

·         ospătar si recepţioner hotel

{

                Perioada preconizată pentru începerea acestor 10 cursuri de formare profesională este cuprinsă între 23 - 29 noiembrie. Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: studii superioare pentru cursul de manager resurse umane; liceul cu diplomă de bacalaureat pentru cursurile de cosmetician şi recepţioner hotel; studii minime obligatorii pentru cursurile de: agent securitate, bucătar, casier, cofetar-patiser, confecţioner-asamblor articole din textile, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze şi ospătar. Pentru înscriere sunt necesare mai multe documente:

·         actul de identitate (în original şi copie)

·         certificat de naştere (în original şi copie)

·         actele de studii eliberate în condiţiile legii (în original şi copie)

·         actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei   în care doreşte să se califice

·         cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament

·         recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei

 

      Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la sediul instituţiei din Braşov, strada Lungă nr. 1A, cam.8.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: