01
Mie, Mai

sursa foto: evz.ro

Eveniment

Beneficiarii sau proprietarii construcțiilor care au obligația de a obține autorizaţia de securitate la incendiu, riscă amenzi usturătoare dacă nu dețin acest document. Termenul pentru obținerea actului, prorogat, a expirat la data de 30 septembrie. 

Conform prevederilor în vigoare, punerea în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a construcţiilor şi amenajărilor noi, ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare/schimbare  de  destinaţie,  atrage după sine aplicarea unor amenzi cuprinse între 20.000 și  50.000 de lei, potrivit ISU Brașov.  Categoriile de  construcţii şi amenajări care se supun  avizării  şi/sau  autorizării  cu privire la securitatea la  incendiu sunt  menționate  în  HG  571/2016 .

Specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Brașov reafirmă disponibilitatea  pentru soluţionarea situaţiilor obiectivelor care funcţionează fără autorizaţie de incendiu și eliberarea actului administrativ.

Documentația  tehnică  în  baza  căreia  se  emite  autorizația  de securitate la incendiu se întocmește, conform prevederilor legale, de către proiectanți și certificată de  către verificatori de proiecte,  atestați. Obţinerea acestui act administrativ, nu implică taxe. 

În cazul  în  care  este  constatată  încălcarea  gravă  a  cerinţei  de  securitate  la  incendiu,  inspectoratele  pentru situații de urgență pot decide oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor,  sancțiune care nu este condiționată de existența autorizației de securitate la incendiu.

De la începutul anului, s-au depus 314 solicitări  în vederea emiterii avizelor și autorizaţiilor de securitate la incendiu.

În urma verificării documentațiilor tehnice și a lucrărilor din teren, la nivelul judeţului Braşov  au  fost  emise 67 de avize de securitate la incendiu şi 63 de autorizaţii de securitate la incendiu.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: