01
Mie, Mai

evz.ro

Eveniment

E pericol de explozie în Breaza! Pompierii intervin în gara Breaza Nord, pentru asigurarea măsurilor specifice la un vagon încărcat cu nitrat de amoniu din care iese fum.

Cel puțin 30 de persoane au fost evacuate deja, între acestea aflându-se și personalul CFR din gara Breaza. Mai multe garnituri de trenuri, de marfă și de persoane, au fost orpite în gările din Ploiești și Sinaia. Peste 50 de pompieri acționează la fața locului. A fost activat planul roșu de intervenție. Asta înseamnă că la fața locului a fost solicitat ajutor și din partea altor unități de pompieri din județele vecine. Echipajele de pompieri încearcă să răcească vagonul încărcat cu nitrat de amoniu, pentru a evita o explozie.

ISU Brașov, ISU Prahova și ISU Dâmbovița intrevin la această oră în stația CFR. De la Brașov a fost trimisă o autospecială cu apă și spumă dar și un microbuz pentru a ajuta la evacuarea populației.

Până în prezent toți cetățenii evacuați au fost transportați la o sală de sport din localitate.

 

Garnitura care transporta azotat de amoniu aparţine CFR Marfă, este formată din 26 de vagoane şi plecase de la Târgu Mureş, cu destinaţia Ploieşti Triaj.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: