04
Sâm, Mai

sursa foto: patraru.ro

Eveniment

Preţurile în industrie, servicii şi vânzare cu amănuntul vor creşte moderat, precum şi activitatea din aceste domenii, în perioada octombrie – decembrie 2017, potrivit tendinţelor economice publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică.

Managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei. Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice se estimează o tendinţă de creştere accentuată, în timp ce, pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra tendinţă de scădere, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit estimărilor din luna octombrie 2017, în activitatea de construcţii se va înregistra, în următoarele trei luni, scăderea volumului producţiei. Managerii estimează, de asemenea, scăderea numărului de salariaţi. În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează o creştere a acestora.

În sectorul comerţului cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creştere moderată a activităţii economice.

 

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creşterea preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +31%), precizează stiripesurse.ro.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: