02
Joi, Mai

Foto: Jandarmeria Brașov

Eveniment

Jandarmii montani brașoveni, la mare înălțime! Pe 5 septembrie, patru dintre cei mai curajoși jandarmi ai Inspectoratului Județean au trăit experiența vieții lor.

Au cucerit vârful Mont Blanc, cel mai înalt din Alpi, cu o înălțime de 4.810. Toată expedinția a durat mai bine de două zile. Jandarmii brașoveni au luat parte la această misiune la mare înălțime în special în memoria fostului lor coleg, Gheorghe Trufășilă, decedat în 2014.

S-au pregătit intens două luni și au reușit să ajungă pe cel mai înalt vârf din cariera lor. Cei patru jandarmi care au cucerit Vf. Mont Blanc au fost Marian Blajiu, Constantin Gârniță, Marian Bârligă și Marian Mălușelu. 

Cu o experiență de mai bine de zece ani în drumeții montane, jandarmii brașoveni au uitat de condițiile meteo nefavorabile și au făcut tot posibilul să ducă steagul României la aproape 5.000 de metri. 

Jandarmii brașoveni promit să nu se oprească aici, iar în viitor își doresc să cucerească vârfuri și mai impunătoare. Pentru asta știu că au nevoie de zeci, poate chiar sute de ore de pregătire. 

Articole sugerate

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: