07
Mar, Mai

sursa foto: infoalert.ro

Eveniment

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, o Ordonanță de modificare și completare a Codului de procedură fiscală, cu scopul de a simplifica procedurile de lucru cu contribuabilii.

În scopul creşterii gradului de conformare, au fost luate mai multe măsuri pentru flexibilizarea regulilor aplicabile în domeniul eşalonării la plată. Printre acestea se numără:

amânarea la plată a tuturor penalităţilor de întârziere datorate de debitor în vederea anulării acestora dacă eşalonarea se finalizează cu succes. Astfel, în situaţia în care un contribuabil înregistrează obligaţii restante care reprezintă doar penalităţi de întârziere şi dobanzi, acesta poate obţine practic anularea penalităţilor de întârziere dacă achită eşalonat dobanzile.

amânarea la plată, în vederea anulării, şi a unui procent de 50% din dobânzile datorate de contribuabilii cu risc fiscal mic pe langă penalităţile de întârziere, în scopul creării unei pârghii prin care debitorii cu risc fiscal mic să achite într-un termen cât mai scurt obligaţiile fiscale datorate;

crearea posibilităţii debitorului de a solicita organului fiscal executarea parţială a scrisorii de garanţie/poliţei de asigurare de garanţie în vederea stingerii ratelor de eşalonare.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: