03
Vin, Mai

Brasov TV

Eveniment

Învazie de lebede la Brașov. 17 lebede albe au fost aduse din Făgăraș la  Grădina Zoologică din Noua. Asta nu e tot. În curând va fi adus la Brașov un jaguar dar și un vultur dintr-o specie rară, iar din toamnă vizitatorii vor putea hrăni singuri animale sălbatice.

La grădina zoologică din Noua au fost deja aduse 17 lebede albe de la Făgăraș. Păsările sunt în prezent izolate, iar în cel mai scurt timp vor putea fi admirate de vizitatorii parcului zoo. „ Cele 17 lebede sunt în carantină. Conform legislației în vigoare fiecare animal care intră în colecția Grădinii Zoologice trece prin această perioadă de carantină. Facem acest lucru pentru a le verifica lor starea de sănătate, pentru a feri animalele deja existente  de o eventuală boală transmisibilă. După această perioadă vor ieși pe lacul mare alături de celelalte lebede și păsări pe care le avem ” a declarat Roger Rois, șef serviciu ocrotirea animalelor și protecția mediului Grădina Zoologică Brașov.



La Grădina Zoologică din Noua vor mai fi aduse și alte exemplare de animale. Angajații parcului pregătesc locația pentru un jaguar. Puiul va fi adus de la parcul zoo din Sibiu. Este vorba despre o femelă care a fost donată de îngrijitorii din județul vecin. „ Acum un an și un pic s-a născut Francesca, o femelă de jaguar foarte frumoasă. O vom aduce la Brașov. În momentul de față îi amenajăm o zonă cu apă pentru că va fi nevoie ca ea să înoate. Are ceva probleme de articulații dar asta nu înseamnă că nu va veni aici și nu o vom avea  ” a declarat Alin Pânzaru, directorul Grădinii Zoologice Brașov.

 

Administratorii Zoo plănuiesc să mai aducă la Brașov și o specie de vultur foarte rară. Pentru acest lucru au început deja amenajările cuștii. De asemenea conducerea parcului dorește să-i implice pe vizitatori în activităţile obișnuite ale grădinii, aşa că din toamnă unele animale vor putea fi hrănite chiar de cei care vin în vizită, după un program bine stabilit însă. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: