28
Dum, Apr

sursa foto: ARHIVA

Eveniment

Incredibil, dar adevărat ! Și-a țepuit clienții care îl angajaseră pentru recuperarea unor datorii. Este vorba despre un avocat din Brașov, săltat de procurori și pus, apoi, în libertate, de un judecător de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel din Brașov, pe motiv că nu prezintă pericol social.

Avocatul a încheiat contracte de asistență juridică, în urmă cu 3 ani, pentru recuperarea unor datorii. Este vorba despre două firme aflate în insolvență, o societate comercială și o persoană fizică. Apărătorul celor patru a câștigat procesele și i-a solicitat unui executor judecătoresc din București să pună în aplicare sentințele. Mai exact, clienții să-și recupereze sumele. Numai că, banii nu au ajuns la creditori, ci în conturile avocatului pus, acum, sub acuzare. ,,A pus în executare hotărâri judecătorești având ca obiect executarea unor creanțe după care, deși nu avea mandat în acest sens l-a instigat pe executorul judecătoresc să elibereze toți banii obținuți din popriri. (Practic, banii ajungeau în contul acestui avocat fără drept?) Da, ajungeau în conturile avocatului, care nu a fost mandatat să primească, în depozit, acești bani, a explicat, în exclusivitate pentru brasovtv.com, procurorul Ramona Muscalu de la Parchetul Curții de Apel Brașov.

Potrivit unor surse judiciare, avocatul pus sub acuzare a explicat că a reținut banii clienților, 14 miliarde de lei vechi, din cauză că merita onorarii de succes.

Șocant este cazul unui client de 70 de ani din Brașov. Omul avea proces pentru recuperarea sumei de 200.000 de lei. Și-a angajat avocat, pe bărbatul pus, acum, sub acuzare, iar acesta a câștigat procesul, în primă instanță, a pus în executare sentința, dar cele 200.000 de mii de lei au ajuns în contul inculpatului și nu în cel al clientului. Banca a atacat prima sentință, a câștigat, iar acum, bărbatul de 70 de ani a aflat că trebuie să dea, tot el, banii înapoi băncii.

 

Inculpatul a plecat, în 2016, din țară și s-a întors în urmă cu câteva zile. A fost săltat de procurori, reținut și propus pentru arestare sub acuzația de instigare la abuz în serviciu. Nu s-a emis mandat, inculpatul fiind plasat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. Procurorii Parchetului Curții de Apel din Brașov au contestat decizia, iar Înalta Curte de Casație și Justiție va avea ultimul cuvânt. Avocatul pus sub acuzare nu a fost de găsit, pentru un punct de vedere, telefonul mobil fiind deconectat. Inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor pronunța sentința definitivă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: