26
Vin, Apr

Foto: Primăria Brașov

Eveniment

Viceprimarul municipiului Braşov, Laszlo Barabas, a primit astăzi vizita a 28 de elevi, cu vârstele cuprinse între 14 – 18 ani, din Portugalia, Polonia, Slovacia și România, în cadrul proiectului internațional "School of Active Citizens" / "Școala cetățenilor activi".

Scopul acestei vizite a fost de a îi familiariza pe elevii din cele 4 ţări cu modul în care sunt aleşi primarul, viceprimarii şi consilierii locali, atribuţiile acestora, precum şi procesul de implicare al cetăţenilor în luarea deciziilor.

În prima parte a întâlnirii, viceprimarul Barabas a făcut o prezentare a Braşovului, atât din punct economic, cât şi turistic, iar în cea de a doua discuţiile s-au concentrat pe procedura de alegere a aleşilor locali, atribuţiile acestora şi pe modalităţile de implicare al cetăţenilor în procesul decizional.

Elevii, in special cei din Portugalia si Polonia, s-au arătat foarte interesaţi de modul de funcţionare al administraţiei locale şi, mai ales, de soluţiile aplicate de Primăria Braşov în ceea ce priveşte participarea cetăţenilor în luarea deciziilor.



După întâlnirea cu viceprimarul, elevii au vizitat Casa Căsătoriilor şi le-a fost prezentata procedura de oficiere a căsătoriilor, conform legislaţiei din România. Doi dintre tinerii participanţi din delegaţia poloneză s-au oferit ca voluntari pentru a juca rolul tinerilor căsătoriţi, astfel încât prezentarea să fie cât mai aproape de realitate.

Acest proiect este coordonat de organizația YUPI (Youth Union of People with Initiative) din Portugalia și implementat în parteneriat cu şcoli şi organizaţii nonguvernamentale din Portugalia, Polonia, Slovacia şi România şi se derulează pe o perioadă de 3 ani, cu finanţare asigurată prin programul Erasmus +.  

Cele 4 țări partenere vor implica în total un număr de 1700 de elevi și mai mult de 140 de lucrători de tineret și de profesori în activități de schimb de elevi și activități de formare pentru profesori.  

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: