02
Joi, Mai

Brasov TV

Eveniment

E bătut în cuie! Regulamentul de parcare din oraș va fi modificat. Tarifele cresc , în funcție de zonă, la fel și amenzile pentru cei care parchează neregulamentar. Mai mult, taxarea parcării se va face non stop. Noul regulament a fost deja aprobat de Consiliul Local.

Autoritățile au aprobat o nouă variantă a regulamentului privind parcările publice, în care amenzile au fost mărite de la 200 - 500 de lei cât sunt în prezent, la 500 - 1.000 de lei. Aceasta este doar una dintre cele şase noutăţi care apar în noul regulament. O altă modificare se referă la orarul de tarifare a locurilor de parcare din Brașov. Taxarea se va realiza 24 de ore din 24, în toate zilele săptămânii.

În ultima lună, și brașovenii au venit cu o serie de propuneri. O parte dintre acestea au fost  incluse în prevederile Hotărârii de Consiliu Local. „Noi am încercat să ținem cont, pe de-o parte de ceea ce se întâmplă și în alte orașe din țară, pe de altă parte de propunerile venite de la cetățeni. Noi am avut, dintre cele 24 de propuneri, 11 care vizau acest regulament ” a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.

 

Odată aprobate de Consiliul Local, noile prevederi vor intra în vigoare după 30 de zile. O altă solicitare a brașovenilor, care va deveni regulă este aceea ca în parcările publice să fie interzisă staţionarea vehiculelor cu o lungime mai mare de 5 m, a autoutilitarelor, remorcilor, utilajelor agricole și  vehiculelor industriale. A  fost preluată propunerea privind obligarea pensiunilor care nu au parcări proprii să îşi facă un abonament de parcare.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: