26
Vin, Apr

Foto: Arhivă

Eveniment

Peste 2200 de participanți, atât adulți, cât și copii, 25 de evenimente, 16 invitați, fără a pune la socoteală componența Sinfoniei Cymru sau a celor de la Subcarpați, 11 spații în care au răsunat vibrațiile muzicii.

Aceasta a fost, în cifre, ediția a III-a a Festivalului de Muzică de Cameră și Arte vibrate!festival, care a avut loc în perioada 9-18 iunie, la Brașov. Un drum ce a început în Biserica Romano-Catolică „Sf. Petru și Pavel” și s-a încheiat în superba sală a filarmonicii din Brașov – Sala Patria, cu un concert special, care a avut ca invitat special pe soprana Teodora Gheorghiu.

În 10 zile de festival, artiștii vibrate!festival au dus muzica clasică acolo unde publicul s-ar fi așteptat mai puțin, pe un teren de tenis, unde rachetele de tenis și viorile au fost cele care au făcut muzica, la Bibliotecă, într-o sesiune de jazz și muzică clasică, sau în săli cu mulți decibeli, precum Kruhnen Musik Halle, unde au concertat cei de la Subcarpați, într-un featuring cu Superstring Orchestra vibrate!festival. 

Însă vibrate!festival înseamnă și evenimente cu accent pe latura educațională, așa încât Sinestezia din anul 2017 s-a concretizat prin trei masterclass-uri, dar și trei expoziții, dintre care una dedicată compozitorului și pianistului de excepție Dinu Lipatti. Vibrate!festival a însemnat și șansa tinerilor artiști în devenire să se facă auziți, în două performance-uri la pianul pus la dispoziție de Kawai. De asemenea, au continuat atelierele muzicale pentru tinerii din centre de plasament. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: