28
Dum, Apr

Liviu Butnariu, noul primar al Râșnovului

Eveniment

Liviu Butnariu este noul primar al orașului Râșnov. Pe locul doi s-a clasat Daniel Diaconu, iar Marius Lungu pe trei.

Rezultatele finale după numărarea voturilor în toate secțiile de votare sunt:

LIVIU BUTNARIU (PNL) - 51,7 % - 3446 voturi

DANIEL DIACONU - 42,1 % (PSD+PER) - 2801 voturi

MARIUS LUNGU - 6,2 % (independent) - 406 voturi

Trebuie să avem parte de continuitate și dezvoltare la Râșnov. Toate proiectele comunității sunt importante pentru mine. De altfel, ca viceprimar am alocat, deja, de la începutul anului, fonduri pentru investiții. Ne propunem să terminăm renovările la Policlinică, să reabilităm instituțiile de învățământ și să modernizăm toată infrastructura orașului și să atragem cât mai mulți turiști”, a declarat noul primar al Râșnovului, Liviu Butnariu.  

Reabilitarea Drumului Glejăriei, modernizarea Cetății Râșnov cu fonduri europene, amenajarea de terenuri de fotbal și baschet, precum și construirea unei parcări cu 200 de locuri sunt alte proiecte majore ale noului primar Liviu Butnariu.

De profesie inginer, liberalul Liviu Butnariu a candidat în premieră la fotoliul de primar. Butnariu a fost viceprimar cu atribuţii de primar la Râşnov după numirea lui Adrian Veştea în fruntea Consiliului Județean.

Ceilalți doi candidați au fost Daniel Nicolae Diaconu, membru PER din 2011, susținut de PSD  și consilier local, precum și profesorul Marius Cristinel Lungu, candidat independent. Aceștia au candidat şi la alegerile din 2016, dar au pierdut în faţa lui Adrian Veştea. Daniel Diaconu s-a clasat pe locul al doilea, iar Marius Lungu pe locul al treilea, la o diferenţă de doar 113 voturi de Diaconu.

 Prezența la vot a fost de 46,54%. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: