26
Vin, Apr

BrasovTV.com

Eveniment

VIDEO:

    Pasajul de pe Drumul Județean 103 care leagă Brașovul de Sânpetru este încă în execuție, deși lucrările ar fi trebuit finalizate anul trecut.

Au fost probleme legate de exproprieri care au făcut, practic, imposibilă definitivarea lucrărilor în vara anului 2016. Acum, totul depinde de starea vremii. Practic, în prezent, lucrările la pasajul de la Sânpetru se fac pe nervii șoferilor și locuitorilor din zonă. Asta din cauză că, circulația se realizează, în  continuare, pe rute ocolitoare. Conducătorii auto sunt exasperați! Pe lângă faptul că sunt nevoiți să cheltuiesc bani în plus pentru combustibil, șoferii și ceilalți membri ai familiilor petrec zeci de minute în trafic atât dimineața, când trebuie să ajungă la locurile de muncă, iar copii la școală, cât și după-amiaza, când se întorc acasă.

„Nu pot să vă spun exact ce gândesc, pentru că nu vreau să vă vorbesc urât. Uitați-vă, însă și dumneavoastră, nu este nimic aici, nimeni nu muncește!”

„Trebuia mai demult terminat că, dacă îl făceau mai demult era mai bine, dar așa ocolim mult, multă benzină pierdută, timp la fel. Este groaznic!”

„Mi s-a părut o construcție destul de lungă, sincer, ca timp. Nu știu, am crezut că o să se încheie mai repede. Se pare că m-am înșelat!”

Mai bine cu bicicleta, decât cu mașina…”

 

Chiar dacă locuiește vis-a-vis de locul de muncă, dacă ar fi să folosească automobilul, Adrian, un tânăr din Sânpetru, ar fi nevoit să conducă, zilnic, aproximativ 12 km. Ca să calculeze durata parcurgerii traseului, tânărul a făcut un experiment, la mijlocul săptămânii trecute, împreună cu echipa BrașovTV.com. A urcat la volan și a plecat de la locul de muncă spre acasă. A ajuns în 15 minute! Adrian mărturisește că sunt bani pierduți, dar și timp. Așa că, omul a decis să meargă cu bicicleta. „Sunt atâția kilometri! Eu chiar dacă am mașină, prefer să merg cu bicicleta. Stau vis-a-vis de locul de muncă. După cum ați văzut, cu mașina fac 15 minute pe ceas, iar cu bicicleta doar 6 minute. Abia aștept să se finalizeze lucrările”, a concluzionat Adrian.

Întrebat cum vede situația în perspectivă, primarul localității Sânpetru, Ion Rusu, speră ca situația să se remedieze în cel mai scurt timp. „Noi ce să facem… Nu ne rămâne decât să le cerem scuze celor care au de suferit în urma acestei situații. Sper ca firma beneficiară să încheie lucrările cât mai repede și să le facă de bună calitate, ca să avem siguranță cu toții în trafic, să se circule bine de la Sânpetru, între Sânpetru și Brașov”, a declarat primarul comunei Sânpetru, Ion Rusu.

       Oficialii C.N.A.D.N.R. precizau, la jumătatea anului trecut, într-un raport dat publicității că : „În data de 14 aprilie 2016 a fost fost publicată în Monitorul Oficial – Hotărârea Nr. 250 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional «Varianta de ocolire a municipiului Braşov, Tronson II – DN 11-DN 13», pe raza localităţilor Sânpetru şi Braşov. Se aşteaptă emiterea deciziei de expropriere.”

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: