26
Vin, Apr

Eveniment

Sancţiuni mai aspre pentru profesorii care abuzează copiii fizic sau emoţional.

Potrivit proiectului legilor Educaţiei, ar urma să fie excluşi din învăţământ pentru 10 ani. Acelaşi document interzice dascălilor să dea meditaţii propriilor elevi. Sancţiunile pornesc de la avertisment şi merg până la desfacerea contractului de muncă. 

La mijlocul lunii ianuarie, un copil de 7 ani dintr-un sat din Vaslui a fost bătut la școală de propriul învățător. Părinții nu au depus plângere la poliție dar Inspectoratul școlar a deschis o anchetă. Tot luna trecută, o mamă din Suceava reclama că fetiţa ei de 7 ani, înscrisă în clasa pregătitoare, ar fi fost lovită în timpul orelor. Se întâmplă tot mai des iar pentru astfel de cazuri, Ministerul Educației cere sancțiuni mai dure: desfacerea contractului de muncă și interzicerea dreptului de a mai sta la catedră timp de 10 ani. 

Ministerul Educaţiei vrea să pedepsească profesorii agresivi

Eugen Ilea, Federaţia Părinţilor: Am avut foarte puţine cadre didactice cărora li s a desfăcut contractul de muncă pe partea de, să zicem, situaţii agravante, şi dau un exemplu al acelui profesor care a întreţinut relaţii sexuale cu una dintre elevele sale. 

O altă modificare privește cercetările disciplinare. Ligia Deca ar vrea ca dascălii care fac obiectul unor verificări să nu mai predea pe durata anchetei interne. În plus, abaterile ar trebui constatate de specialişti psihopedagogi. 

Potrivit proiectului, profesorii nu ar mai avea voie nici să facă meditaţii cu proprii elevi.

 

 

sursa: observatornews.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: