27
Sâm, Apr

sursă foto: jurnal.md

Eveniment

Ucraina a ajuns în cea de-a 285-a zi de război. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică seară, într-un nou discurs, că ucrainenii vor avea o iarnă grea, însă aceasta trebuie privită ca un interval de timp care îi aduce mai aproape de victorie.

A patra zi a acestei ierni se apropie de sfârşit. Iarna, care evident va fi grea. Dar totuşi, merită privită această iarnă nu ca un test, ci ca timp – timp care ne aduce mai aproape de ce este important – de victorie. Fiecare dintre aceste 90 de zile de iarnă. Inamicul chiar speră să folosească iarna împotriva noastră: să facă frigul şi greutăţile iernii parte a terorii sale. Trebuie să facem totul pentru a rezista în această iarnă, indiferent cât de greu va fi. Şi vom rezista. A îndura iarna aceasta înseamnă a apăra totul.

Rusia are încă rachete şi un avantaj în artilerie. Da, dar noi avem ceva ce ocupanţii nu au şi nu vor avea. Ne apărăm casa şi asta este cea mai puternică motivaţie posibilă. Luptăm pentru libertate, iar acest lucru măreşte orice forţă. Apărăm adevărul, iar acest lucru uneşte întreaga lume din jurul Ucrainei. Vedem oameni fericiţi când întâlnesc steagul ucrainean în oraşele eliberate. Şi asta înseamnă că ne aşteaptă oriunde există încă ocupaţie. Ei aşteaptă şi cred că Ucraina se va întoarce. Aşteaptă şi ştiu foarte bine: dacă Rusia invadează, nu va fi pentru totdeauna”, a spus Zelenski.

El a subliniat că ucrainenii trebuie să se ajute unii pe alţii pentru a trece peste iarnă.

Pentru a trece peste această iarnă, trebuie să ne ajutăm unii pe alţii mai mult ca niciodată şi să avem grijă unul de celălalt şi chiar mai mult. Şi vă rog să nu întrebaţi dacă puteţi ajuta şi cum. Pur şi simplu ajutaţi când vedeţi că puteţi. Pentru a trece peste iarnă, trebuie să fim şi mai rezistenţi şi chiar mai uniţi ca niciodată. Nu pot exista conflicte interne şi ceartă, care ne pot slăbi pe toţi, chiar dacă cineva de acolo crede că îl va întări personal. Avem nevoie de mai multă interacţiune ca niciodată. Toată Ucraina trebuie să devină un mare Punct de Invincibilitate şi să muncească în fiecare zi, să muncească în fiecare noapte. Statul, firmele, oamenii – noi toţi, ucrainenii, toţi împreună”, a mai afirmat Volodimir Zelenski.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: